Esti sofer de tir la inceput de drum? Iata cateva sfaturi!

Intreaga societate se bazeaza din ce in ce mai mult pe soferii de tir. Acestia reprezinta o parte foarte importanta a industriei de transport, ceea ce ii face indispensabili. Daca alegi sa fii sofer de tir, ai toate sansele sa iti gasesti un loc de munca bine platit si sa te bucuri de numeroase calatorii.

Nu oricine este potrivit pentru o astfel de meserie, insa pentru cei pasionati de calatorii, care pot sa stea departe de familii cateva zile sau cateva saptamani, este o solutie foarte buna.

In momentul in care decizi sa fii sofer de tir, este bine sa iti asumi niste responsabilitati. Meseria este foarte dificila, mai ales in primele luni, atunci cand totul este nou. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa iti gasesti un loc de munca si sa evoluezi rapid:

1. Alege segmentul pe care doresti sa il abordezi!

Vrei sa lucrezi pe distante lungi sau pe distante scurte? Iti place sa calatoresti international sau vrei sa conduci doar in tara? In functie de dorintele pe care le ai, vei sti ce sa cauti. Exista o multime de locuri de munca pe platforme precum Ejobs sau BestJobs, asadar, orice ti-ai dori ai toate sansele sa gasesti.

Daca iti doresti sa lucrezi la o anumita firma, poti sa o contactezi printr-o scrisoare de intentie.

2. Incearca sa economisesti combustibil.

Atunci cand lucrezi in domeniul transportului, economia de combustibil este esentiala. Orice angajator va aprecia daca ai un consum cat mai mic. Pentru asta, trebuie sa pastrezi o viteza constanta, evitand accelerarea rapida. De asemenea, trebuie sa ai grija la modul in care incarci camionul, deoarece distribuirea marfurilor poate avea un impact serios asupra consumului. Pentru a economisi este bine sa eviti rutele aglomerate si ambuteiajele, deoarece tinerea motorului la relanti este o pierdere mare de combustibil.

3. Nu neglija siguranta.

Siguranta in trafic este esentiala. Tocmai de aceea, este bine sa eviti soferii agresivi, sa pastrezi o distanta consistenta de siguranta fata de automobilul din fata si sa verifici franele, oglinzile, anvelopele, nivelul de ulei si toate micile detalii care pot contribui la siguranta vehiculului, inainte de orice cursa.

Un sofer de tir bun este un sofer econom, mereu atent, care respecta regulile. Daca reusesti sa respecti aceste mici lucruri, vei putea sa te bucuri de o cariera lunga in care evoluezi continuu.

Lasă un răspuns