Gravescu da forma fizica emotiilor

Imaginati-va urmatoarea faza: un copil de 4 ani intr-o dimineata racoroasa de vara, un pic adormit, mergand de mana tatalui sau spre atelierul de tamplarie unde va sta cateva ore. Va privi cu ochi mari cum lemnul este prelucrat si cum, din scanduri brute, apar obiecte necesare: o usa, o masa, un scaun… An dupa an, copilul creste si incepe sa lucreze si el. Mai intai finiseaza, apoi bate cateva cuie mai stramb, apoi ia locul tatalui la masurat si intr-un final incepe sa faca propriile produse. In echipa cu tata, urmandu-i modelul, gresind cu incapatanare cand i se pare ca are mai multa dreptate decat profesorul.

Pasiunea nu se formeaza peste noapte, ci in ani de experienta. Si chiar daca viata il poarta pe alte cai, lucrul cu lemnul ii ramane in suflet. O legatura fermecata peste timp. Chiar si dupa ce profesorul ii ramane alaturi doar cu sufletul.Timpul trece, si copilul devine om in toata firea, cu o familie frumoasa si prieteni dragi in jur. Isi traieste viata bucurandu-se de fiecare clipa.

Pasiunea ii ramane in suflet. Asa ca, in orice coltisor cu orice ocazie, lucreaza ceva in lemn: reconditioneaza, prelucreaza. Devine omul bun la toate in casa, omul de incredere pentru prietenii care au nevoie de o mana de ajutor.

Apoi intr-o zi, cu un aparat de pirogravura in mana, incepe sa se joace pe o bucata de lemn, sa faca un desen. Ca o clipa de relaxare. Ii place rezultatul si il arata sotiei, care ii propune sa continue in acest domeniu. Dar aparatul este vechi si ineficient. Asa ca achizitioneaza unul nou.

Dar munca este anevoioasa asa, de mana, asa ca din cateva economii isi iau un mic laser cu CNC (chiar micut) si incearca sa faca ceva de suflet pentru casa. Dar acesta se misca greu si are nevoie de un soft. Si asa cei doi soti cauta si gasesc oameni care sa-i invete cum se lucreaza cu tehnologie avansata in lemn. Si, daca tot au invatat, apeleaza la un mic grant de fonduri europene si achizitioneaza si tehnologia necesara – un laser si un CNC care sa dea viata ideilor, care sa scrie lemnul si sa-l sculpteze.De data aceasta nu clasic, cu rindeaua si dalta de mana.Una dupa alta, lucrarile sunt desenate pe foi, discutate, dezbatute, apoi trasate in softul de vectorizare si modelate pe lemn de cele doua masini.

Privind primele creatii, celor doi le plac (deh, e munca lor), dar recunosc ca le-ar fi prins bine un pic de talent artistic. Asa ca, din nou, cauta Oameni, si gasesc. Ana si Nadina dau ideilor forma in desen si pun o parte din sufletele lor in fiecare creatie. Apoi adultul cu suflet de copil da viata lemnului. Astfel, apar lucrari finute care aduc emotie si bucurie. Si asa… apare Gravescu – o idee cu suflet dintr-o copilarie cu miros de rumegus.

Produsele Gravescu nu sunt speciale doar pe design, ci si pentru ca incarca fiecare emotia si speranta unei lucrari facute cu suflet. Ele sunt gandite pentru a aduce amintiri la viata si pentru a fi de ajutor in crearea momentelor alaturi de cei dragi.


Accesati pagina de facebook Gravescu si bucurati-va de povestile noastre.

Lasă un răspuns