Hai la impadurit!

Vrei sa faci ceva bun pentru tine, cei dragi si planeta pe care traiesti?

Incepe prin a impaduri. Te poti implica accesand site-ul www.plantamfaptebune.ro si inscriindu-te ca voluntar in cadrul unei plantatii oficiale din judetului disponibil pe harta sau poti organiza propria ta initiativa. Asociatia „Plantam fapte bune in Romania” lucreaza in parteneriat cu Komunomo si ofera celor interesati o platforma ce le permite sa socializeze si sa se implice pentru a impaduri o cat mai mare zona a tarii.

Insa cea mai importanta zi a acestei initiative este ziua de 14 noiembrie 2015 cand fiecare roman este invitat sa planteze cate un puiet intr-un loc ce este cel mai aproape de casa sa. Un singur copac poate nu va face diferenta. Insa daca toata lumea isi uneste fortele, lucrurile se pot schimba.

Sursa foto: agrofm.ro
Sursa foto: agrofm.ro

„Eforturile noastre sa gasim terenuri publice de impadurit au dat, partial, roade. Avem incredere ca plantarea milionului de puieti este posibila, sub o alta forma. Suntem siguri ca vom gasi 700.000 de romani, care locuiesc in Romania, sau care vor fi aici pe 14 noiembrie, care sa planteze fiecare cate un puiet.” a declarat Liana Buzea, fondatorul initiativei „Plantam fapte bune in Romania”.

Partenerul institutional al initiativei este Ministerul Mediului Apelor si Padurilor. Astfel puietii furnizati de R.N.P -ROMSILVA plantati vor fi ingrijiti pana ajung la maturitate. Astfel toata lumea se poate bucura de oxigenul oferit de acesti copaci si intreaga planeta va beneficia de mai mult oxigen. Si stim cu totii ca avem nevoie de oxigen mai mult decat de orice altceva.

Initiativa „Plantam fapte bune in Romania” a inceput in 2011 si a adunat mai mult de 12.500 de voluntari si 250.000 de copacei. Judetele care s-au bucurat de aceasta initiativa sunt Arges, Constanta, Cluj, Iasi, Mures, Satu Mare, Timis.

Cum vi se pare aceasta initiativa? Toata lumea la plantat!

Lasă un răspuns