Hotelul Balea Lac – minunea inghetata

Nu exista roman sa nu fi auzit de hotelul Balea Lac. Insa exista romani care inca nu au vizitat acest loc minunat. Surprinzator, stiu! Asa ca de ce sa nu punem acest loc de o frumusete unica pe lista lucrurilor ce trebuie facute in 2016? Sa incepem!

Stiati ca:

  • hotelul Balea Lac este cea mai importanta atractie turistica a statiunii Balea Lac. Localizat in Muntii Fagarasi, acest hotel este primul de acest fel din Europa de sud-est.
  • a fost infiintat in iarna anului 2006 si initial avea o forma circulara, fiind alcatuit din opt camere cu paturi duble, un restaurant si un bar.
Sursa foto: facebook.com
Sursa foto: facebook.com
  • aceasta inovatie nu a intarziat sa atraga turisti din toate colturile lumii (peste 3,000).
  • constructia lacului este naturala astfel ca materialele principale folosite sunt gheata decupata din Lacul Balea si zapada de pe versanti folosita pentru a da un aspect mai frumos hotelului. Instalatia de iluminat este realizata cu leduri ecologice perfecte pentru crearea efectelor deosebite si preferate datorita faptului ca nu degaja caldura.
  • in fiecare an se alege o tema pentru hotel. Cea de anul acesta a fost „Zodiac” iar fiecare camera are sculptat insemnele celor 12 zodii. Hotelul are 12 camere duble ce includ un pat matrimonal insa pentru cei care isi doresc sa aiba mai multa intimitate pot alege unul din cele trei igluri puse la dispozitie de catre hotel.
  • cea mai veche atestare a acestei zone dateaza din anul 1700, in regiunea Balea-Valea Doamnei.
  • Societatea Carpatina a Transilvaniei (Sibiu, 1880) a avut un rol extrem de important in promovarea turismului deoarece a construit numeroase drumuri de acces in munte, a realizat marcaje si a pus la cale un numar impresionant de ascensiuni atat de vara cat si de iarna.
  • linia de telecabina a fost infiintata in anul 1975 pentru a usura accesul la cabana precum si la traseele de creasta.

Acum ca au trecut sarbatorile si toata lumea s-a intors la lucru nu ar fi o idee rea sa iti iei o mini-vacanta si sa petreci un weekend prelungit la Balea Lac. Cu siguranta nu vei regreta!

Comentarii

  1. […] ”Pentru ridicarea bisericii, meşterii au folosit aceeaşi tehnică de construire ca şi în cazul hotelului de gheaţă, fiind utilizate blocuri de gheaţă de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă. Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu” – Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Hotelul de gheață. […]

Lasă un răspuns