Intoarcerea acasa dupa vacanta. Cum sa revii la ritmul obisnuit al vietii

Planificarea unei vacante este un eveniment pe care majoritatea oamenilor asteapta cu nerabdare sa il faca. Este o sansa de a scapa de zgomotul zilnic, de a se relaxa si de a-si reincarca bateriile. De la gasirea destinatiei perfecte la punerea la punct a tuturor detaliilor, foarte multi dintre noi tindem sa investim mult timp in planificarea atenta a unei calatorii. Dupa ce planurile sunt stabilite, incepi numerotarea inversa a zilelor pana la data in care te indrepti spre paradis.

In cele din urma, vine ziua cea mare, dar vacanta trece repede, iar tu trebuie deja sa te intorci acasa. Intoarcerea la „viata reala” dupa vacanta poate fi destul de dificila. Chiar daca ai avut parte de o vacanta lunga si relaxanta, este mereu trist sa stii ca, la un moment dat, tot trebuie sa te intorci acasa. Ai fi de parere ca revenirea la rutina zilnica ar fi usoara. La urma urmei, nu sunt toate vacantele un motiv de odihna si relaxare?

Desi este adevarat ca vacantele ne revigoreaza si ne revitalizeaza, revenirea la o rutina obisnuita nu este intotdeauna atat de usoara. Pentru multi oameni, confruntarea cu realitatea starneste sentimente de teama si anxietate.

Cea mai buna modalitate de a face fata dificultatii este de a lua masuri proactive pentru a reduce sentimentele negative asociate post-vacantei. In acest fel, intoarcerea la viata reala va fi mai putin dureroasa.

Planuieste-ti intoarcerea!

Poate ca suna nebunesc, dar una dintre cele mai bune modalitati de a-ti usura intoarcerea la rutina zilnica este de a fi proactiv si de a-ti planifica intoarcerea chiar inainte de a pleca. Cu cat ai mai putine sarcini de facut dupa vacanta, cu atat mai putin coplesitoare se va simti revenirea.

Daca trebuie sa te intorci la serviciu sau la scoala la scurt timp dupa intoarcerea acasa, ar fi bine sa iti pregatesti toate hainele si lucrurile inainte de plecarea in vacanta, astfel incat sa nu iti mai faci griji in legatura cu ele cand te intoci acasa. De asemenea, configureaza-ti toate intalnirile si mail-urile din timp. Toate aceste mici sarcini facute devreme te vor ajuta sa reduci numarul de detalii de care sa te preocupi dupa intoarcerea acasa.

Planifica-ti o zi extra.

O modalitate buna de a atenua orice stres sau senzatie de graba este de a-ti planifica o zi sau doua libere acasa, dupa ce te intorci din vacanta. Acest lucru iti va oferi timp sa despachetezi fara graba, sa te relaxezi si sa te pregatesti sa te intorci la locul de munca, la scoala sau la celelalte responsabilitati.

Gandeste pozitiv!

O alta abordare pe care o poti incerca este sa privesti partea plina a paharului. In loc sa pui accent pe faptul ca este timpul sa te intorci la rutina zilnica, incearca sa te concentrezi asupra amintirilor minunate pe care le-ai acumulat in timpul vacantei.

Lasă un răspuns