„Let’s Do It, Romania!” acum si pe mobil

Cei de la „Let’s Do It, Romania!” au implementat inca un proiect interesant si promitator care este menit sa faca inca un pas spre mentinerea curateniei in Romania. Data de 26 august a fost ziua inaugurala in care romanii care vor sa ajute la eliminarea deseurilor din tara au putut sa o faca descarcand aplicatia „Let’s Do It!”

Prin aceasta aplicatie se pot marca deseurile intalnite pe Harta Deseurilor. Apoi acestea vor fi raportate autoritatilor si vor trebui curatate in decurs de 30 de zile. Persoanele ce fac sesizari vor fi mentinuti la curent cu noutatile constant astfel incat sa stie ce rezultat a avut sesizarea lor.

“De ce să nu facem curățenie în fiecare zi? Aceasta a fost întrebarea cu care am plecat la drum atunci când am început acest proiect. Ne dorim să încurajăm românii din întreaga țară să acționeze ori de câte ori găsesc deșeuri ilegale, printr-un instrument care răspunde la întrebarea: «Ce pot face eu, un simplu cetățean, ca să curăț România?» Astfel, lansăm astăzi un nou tip de voluntariat: voluntariatul digital”, a declarat Anca Baniță, Communication Manager “Let`s Do It, Romania!”.

Sursa foto: romaniapozitiva.ro
Sursa foto: romaniapozitiva.ro

Proiectul a luat nastere cu ajutorul fondurilor obtinute prin crowdfunding, o campanie derulata de echipa „Let’s Do It, Romania!” in luna mai. Pentru aceasta campanie au participat atat doritorii de schimbare cat si companiile private. Realizatorii platformei si a aplicatiei sunt reprezentantii companiei QUALITANCE ce au donat la randul lor cate un dolar pentru fiecare dolar ce s-a strans prin intermediul campaniei de crowdfunding.

Aplicatia „Let’s Do It!” poate fi descarcata gratuit pe Google Play si App Store iar impreuna cu platforma online, poate fi folosita pentru a identifica deseurile dintr-o anumita zona. Voluntarul trebuie sa includa coordonatele GPS ale zonei pe care o raporteaza si cateva detalii despre aceste deseuri (dimensiuni, componenta, etc.). Informatiile se trimit autoritatilor locale ce sunt responsabile cu curatarea zonei respective.

Ce parere aveti despre aceasta initiativa? Merita ei toata lauda sau nu? Eu zic ca da!

Lasă un răspuns