Locuri din Romania care sunt unice in lume

Cu totii stim ca Romania este o tara frumoasa, cu peisaje pitoresti, istorie bogata si cu minuni naturale uluitoare. Insa putini stiu ca pe meleagurile noastre se gasesc cateva locuri unice pe Pamant, care cu siguranta merita vizitate si descoperite.

Acestea fiind spuse, iata cateva dintre locurile din Romania unice in intreaga lume, cu care ar trebui sa ne mandrim:

Sursa: lataifas.ro

Rezervatia Gradina Zmeilor

Situata in judetul Salaj, la circa 10 kilometri de Jibou, pe teritoriul vestic al satului Galgaul Almasului, Gradina Zmeilor este o rezervatie impresionanta ce se remarca prin mai multe blocuri de stanca de diferite forme si marimi, ce par a fi aruncate intr-o mare dezordine. Aceste formatiuni geologice sunt constituite din gresii cenusiu-galbui, cu intercalatii de microconglomerate si se pare ca s-au modelat prin actiunile repetate ale aerului, apei si proceselor gravitationale. Unele dintre ele au forme atat de interesante, incat au primit denumiri proprii, precum Fata Catanii, Zmeul, Mosu, Calugarii, Soldatii, Degetelul, etc.

Sursa: pe-harta.ro

Focul Viu de pe Valea Slanicului

Pe Valea Slanicului din judetul Buzau, intr-un deal aflat aproape de localitatea Terca, comuna Lopatari, poate fi observat un fenomen interesant, dar firesc, denumit Focul Viu. Acolo, datorita emanatiilor de gaze naturale ce se gasesc in scoarta terestra, sub actiunea razelor solare, se ivesc flacari ce pot ajunge chiar si de un metru inaltime. Focul Viu este, de fapt, considerat a fi monument natural si face parte din ariile protejate ale lumii.

Sursa: monitorulcj.ro

Padurea Hoia-Baciu

In apropierea orasului Cluj-Napoca se gaseste o padure misterioasa care, din anul 1968, a devenit celebra in intreaga lume, in urma publicarii unei fotografii cu un posibil OZN de catre Emil Barnea. Este vorba despre Padurea Hoia-Baciu, ce adaposteste o zona magnetica de 300 de metri, unde se intampla lucruri neobisnuite. Mai exact, muschii de pe copaci din acest loc nu arata nordul, iar ciupercile, care sunt destul de obisnuite in padure, nu cresc deloc pe aria zonei magnetice.

Totodata, in padurea Hoia-Baciu s-au intamplat cateva evenimente stranii. De pilda, se pare ca, in acest loc, a plouat torential, insa fix doar pe aceasta zona magnetica de 300 de metri. De asemenea, tot aici, conform spuselor localnicilor, apar uneori niste “ingeri pazitori”, ce pot fi zariti doar folosind aparatul de fotografiat.

Sursa: stiridinlume.ro

Picturile rupestre din pestera Coliboaia din Bihor

In Romania se gasesc sute de pesteri interesante, multe dintre ele vizitate in numar mare de turisti veniti din toate colturile lumii. Una dintre cele mai remarcabile este Pestera Coliboaia din judetul Bihor, aceasta adapostind desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din intreaga Europa Centrala, datand de aproape 35 000 de ani. Desenele reprezinta animale specifice acelor vremuri, inclusiv rinoceri, bizoni si capete de urs. Datorita umiditatii ridicate din pestera, desenele s-au pastrat aproape intacte pana in ziua de azi.

Lasă un răspuns