Obiective turistice Iasi

Exista o multime de locuri de descoperit in Romania. Daca vrei sa bati propria tara la pas, fiecare zona are cate ceva de oferit: munti, mare, delta, manastiri, castele, cetati, restaurante cu mancare delicioasa, etc.

O destinatie de pe lista ta de vizitare ar putea fi Iasi-ul. Este un oras perfect pentru un city break si reuseste sa ofere o multime de obiective turistice, care mai de care mai interesante.

Care sunt principalele obiective din Iasi pe care nu trebuie sa le ratezi?

1. Prima gradina botanica din Romania. Este gradina botanica Anastasie Fatu si a fost Infiintata in 1856. Astazi se intinde pe 80 de hectare si este una dintre cele mai interesante gradini botanice din Romania.

gradina botanica

2. Manastirea Sfintii Trei Ierarhi. Este o manastire spectaculoasa, ce dateaza sin secolul 17 ( a fost construita intre 1637 si 1639). Cu ornamente aurite ce au influente din culturi arabe, armene, georgiene sau persane,dar si cu motive arhitecturale romanesti, este o manastire unica in arhitectura bisericeasca din Romania.

3. Palatul Culturii. Este cladirea etalon a Iasiului, care apare in absolut toate articolele scrise despre acest oras. Construita intre 1906 si 1925, a fost Palat Administrativ si de Justitie pana in 1955. Din 1955 a devenit un etalon in lumea culturala romana, fiind gazda unor institutii de cultura iesene.

4. Palatul Roznovanu. Este, de fapt, primaria orasului iasi si poate fi intalnit in centrul urbei. Construita la sfarsitul secolului XVIII, este o cladire ce face parte din stilul neoclasic si reuseste sa impresioneze prin frumusete.

5. Catedralele Romano Catolica si Metropolitana. Sunt doua constructii care impresioneaza in moduri extrem de diferite. Catedrala Romano Catolica este o catedrala moderna, construita in 11992-2005, ce impresioneaza printr-un interior atent gandit, in timp ce Catedrala Metropolitana este construita intre 1833 si 1839 si are un stil neoclasic.

Bojdeuca lui Creanga

6. Bojdeuca lui Ion Creanga. Daca vrei sa afli mai multe despre marele scriitor roman, in acest mic muzeu poti descoperi masa de lucru a acestuia, cateva pagini scrise de el, calimara, tocul, precum si o m ultime de alte obiecte originale.

Iasiul este, fara doar si poate, un oras pe care merita sa il vizitezi si din care te vei intoarce mai bogat cultural.

Lasă un răspuns