Poiana Brașov, perfectă pentru sporturi de iarnă și drumeții

Autor: Sevin Aivas

29475-0-poiana_brasov
Sursă imagine: welcome2romania.wordpress.com

Poiana Brașov este o stațiune montană recunoscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional pentru practicarea de drumeții si mai ales a sporturilor de iarnă. Având o varietate de pârtii de schi (ca dificultate), este una dintre cele mai căutate stațiuni din țară. Cea mai lungă pârtie din stațiune este Drumul Roșu cu o lungime de 3.821 m și grad de dificultate scăzut, dar avem și pârtia Lupului care are 2.860 m cu un grad de dificultate ridicat. În afară de cele două, mai sunt pârtiile Stadion, Kanzel, Ruia, Bradul, Subteleferic și Sulinar, fiecare cu lungimi și grade de dificultate diferite.

Dat fiind că stratul de zăpadă rezistă în jur de 4-5 luni pe an, aici pot fi practicate sporturile de iarnă atât de începători cât și de profesioniști, din Noiembrie până in Martie.

Aflându-se la o altitudine de 1030 m, la poalele Masivului Postăvaru, aerul de aici este nepoluat, ozonat puternic iar presiunea atmosferică scăzută. Acestea fac ca stațiunea Poiana Brașov să fie recomandată și pentru tratarea nevrozei astenice, pentru stările de oboseală, surmenaj fizic și intelectual, anemii secundare, boli endocrine, dar și pentru bolile căilor respiratorii.

Aici puteți vedea și o diversitate de plante și animale tipice zonei muntoase ce imprejmuiește stațiunea.

Poiana Brașov este situată lângă Municipiul Brașov și astfel aveti ocazia să vizitați și monumentele istorice din oraș. Pe lânga acestea puteți vizita și Biserica de Lemn cu hramul ”Sf. Ioan”, Masivul Postăvarul, rezervația de tip botanic Colții Corbului Mare, dar și Peștera Valea Cetății situată la aproximativ 3 km de orașul Râșnov.

Ca stațiune, putem spune că Poiana Brașov deține cea mai modernă dotare turistică din țară, oferind turiștilor pensiuni dar și hoteluri de 4-5 stele.

Lasă un răspuns