Remedii eficinte pentru a scapa de muste si tantari

Odata cu venirea anotimpului cald, insectele incep sa dea mari batai de cap. Dintre acestea, mustele si tantarii sunt cele mai vocale, muscand sau pur si simplu deranjand prin bazait. Cu siguranta, pliciul nu este o solutie tocmai confortabila, insa atunci cand nu ai nicio alternativa, poate sa faca o treaba foarte buna.

Daca nu vrei sa alergi prin casa dupa muste insa, este bine sa apelezi la o solutie mai eleganta. Exista numeroase solutii anti muste electronice, care le indeparteaza prin miros sau prin zgomot, insa exista si cateva variante naturiste.

Pentru variantele electronice, pestrepeller-control.com iti propune cateva variante interesante. Pentru variantele naturiste, ai de ales intre zeci de variante.

Care sunt cele mai populare solutii naturiste impotriva mustelor si a tantarilor?

1. Busuiocul. Daca pentru tine busuiocul este deosebit de placut din punct de vedere olfactiv, pentru muste si tantari lucrurile nu sunt chiar atat de placute. Daca alegi sa pui busuioc in ghivece pe la ferestre, vei avea surpriza placuta de a nu avea nici urma de insecta. La fel ca si busuiocul functioneaza si alte plante aromate, precum rozmarinul sau pelinul.

2. Otetul. Banalul otet poate sa fie o alta solutie impotriva mustelor. Din pacate, functioneaza doar in bucatarie. Este suficient sa pui cateva picaturi pe plita pentru a indeparta toate zburatoarele.

3. Scortisoara. Este un alt condiment aromat si foarte placut pentru oameni, care este urat de muste. Acestea nu suporta mirosul de scortisoara, asadar, este suficient sa faci o solutie in care sa amesteci scortisoara macinata si apa, pe care sa o pulverizezi prin incapere.

4. Usturoiul. Daca mustele nu apreciaza scortisoara, tantarii nu suporta usturoiul. Este adevarat ca nu il poti pulveriza prin casa, insa cativa catei pisati intr-un bol pot face minuni.

5. Uleiuri esentiale. Exista o multime de uleiuri esentiale foarte interesante, precum menta, cedrul sau eucaliptul. Toate pot fi eficiente impotriva tantarilor. Lista poate sa continue cu frunzele de nuc, cu muscatele sau cu lavanda.

Țânțar, De Sex Feminin, Aedes Albopictus

Partea cu adevarat buna este ca majoritatea plantelor care indeparteaza insectele sunt placute pentru om. Ai de ales intre foarte multe variante si daca le combini cu diverse aparate, cu siguranta vei elimina orice risc de a fi muscat de tantari sau de a fi deranjat de muste, cel putin in propria casa. Pentru momentele cand iesi afara, spray-urile pot face adevarate minuni.

Lasă un răspuns