Si Romania are sate frumoase…….

Auzim tot timpul despre locurile exotice si frumoase pe care le putem gasi in alte tari. Plaje in Republica Dominicana, munti in Alpi, campii intinse in Irlanda. Dar nu multa lume vorbeste despre superbele sate ce se regasesc in Romania si despre minunatele bogatii ce pot fi descoperite in tara noastra.

Stiai ca si Romania are sate frumoase?

Ciocanesti, valea Bistritei – acesta este un „sat muzeu” si unul din putinele sate din Romania care a reusit sa pastreze detaliile arhitecturale ale unei lumi stravechi. In special in spatiul actual care este invadat de termopane, finisaje sau grilaje. Numele l-a luat de la obicieiul satenilor care realizau armuri si arme pentru ostile voievozilor din Moldova. Si ce e mai deosebit este ca tot aici poti gasi si case incondeiate, de o frumusete rara.

Sursa foto: one.ro
Sursa foto: one.ro

Plesa – undeva in Bucovina, destul de aproape de Gura Humorului se regaseste un sat locuit in exclusivitate de polonezi. Daca vrei sa afli mai mult despre gastronomia, stilul de viata, cultura si traditiile poloneze, daca vrei sa vezi peisaje deosebite si sa intalnesti o liniste iesita din comun, atunci aceast sat minunat este exact ce iti lipseste.

Sursa foto: one.ro
Sursa foto: one.ro

Rimitea, Alba – situat in Muntii Trascau, satul Rimitea este in asteptare pentru a intra pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Si pe buna dreptate. E imposibil sa nu ramai profund impresionat cand ajungi aici si vezi cladirile ce par desprinse din povestile cu zane precum si de albul lor impresionant. Majoritatea celor care locuiau aici se ocupau cu prelucrarea fierului si unele din obiectele realizate de ei inca mai pot fi vazute la Muzeul Etnografic existent in comuna.

Sursa foto: adevarul.ro
Sursa foto: adevarul.ro

Charlottenburg – acesta este singurul sat rotund existent in Romania, fiind realizat de colonistii germani in 1771. Se gaseste localizat la 35 de kilometri de capitala Banatului, intre Lipova si Timisoara. Acesta a fost realizat de 35 de familii ce lociau in Provincia Autonoma Trento (acum regiunea Trentino-Tirolul de Sud). In centrul satului au fost construite o biserica, o fantana si o scoala. Toate elementele necesare pentru a intemia o noua asezare ce avea sa dainuiasca pentru mult timp.

Sursa foto: cjtimis.ro
Sursa foto: cjtimis.ro

Care sat vi se pare mai frumos si mai atragator? Ce alt sat ati adauga pe lista?

Lasă un răspuns