Sirnea, primul sat turistic din Romania

Sirnea a devenit sat turistic in anul 1968 si este cunoscut ca fiind un loc in care traditiile sunt respectate cu sfintenie de catre localnici.

De ce este Sirnea un sat vizitat de zeci de ani de turisti veniti din toate colturile lumii? Ei bine, primul si cel mai evident motiv este peisajul care contureaza imaginea satului. Asezata la altitudinea de 1244 de metri, la poalele muntilor Piatra Craiului, micuta localitate brasoveana are un decor ce pare a fi rupt din povesti sau dintr-un documentar de pe National Geografic. In al doilea rand, localitatea este celebra pentru atmosfera sa, total rupta de rutina cotidiana moderna. Astfel, cand pasesti pe ulitele satului, ai impresia ca te-ai intors cu cel putin cateva decenii in urma. Iar aceasta atmosfera este bine intretinuta de localnici, care se mandresc cu aproape 50 de ani de turism rural. Ei sunt practic continuatorii mostenirii culturale Sirnei pe care o transmit din generatie in generatie, incurajand in acest fel dezvoltarea comunitatii din care fac parte si protejand patrimoniul local.

Șirnea, Brașov - Wikipedia
Sursa poza: Wikipedia

Ce poti face in Sirnea si in imprejurimile sale?

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci cand ajungi pe aceste taramuri pitoresti este sa te relaxezi si sa te bucuri de peisaje si de aerul proaspat de munte.

Apoi, este musai sa faci cateva fotografii! La cat de frumoase sunt peisajele din jurul satului, nu ai cum sa ratezi realizarea unei fotografii perfecte, indiferent de aparatul pe care il ai la dispozitie. Daca vrei sa ai parte de poze cu adevarat spectaculoase, iti recomandam sa le faci la ceas de seara, in lumina rosiatica a apusului.

Dupa ce te-ai asigurat ca ai obtinut acele fotografii frumoase, poti sa incepi sa explorezi localitatea. Si ce mod mai bun de a face acest lucru decat facand plimbari pe ulitele-i pitoresti? Apoi, poti merge la cules de plante de ceai pe dealuri. Sau poti sa te relaxezi pe malul apei curgatoare din Cheile Dambovicioarei, rau situat la doar cativa kilometri de Sirnea. Iar daca tot esti acolo, arunca o privire si asupra pesterii Dambovicioara.

In cele din urma, iti sugeram sa faci o vizita si satelor din jur. Fundata, Magura si Pestera sunt doar cateva dintre localitatile care merita vazute in zona, acestea fiind chiar considerate unele dintre cele mai frumoase sate din Romania.

Lasă un răspuns