Solutii de albire a dintilor pentru acasa. Cat sunt de eficiente?

Toata lumea isi doreste un zambet alb si frumos. Din pacate, cauze precum alimentatia nesanatoasa, inaintarea in varsta, fumatul, medicamentatia sau igiena dentara deficitara duc la ingalbenirea dintilor si la aparitia anumitor frustrari legate de acest lucru.

Din fericire, dintii pot fi albiti fie prin solutii profesionale, in cabinetul medicului stomatolog, fie prin solutii destinate pentru acasa. Din ce in ce mai multe paste de dinti sunt create cu scopul de a albi dintii iar farmaciile au din ce in ce mai multe solutii in acest sens.

Care sunt cele mai populare solutii de albire a dintilor acasa?

1. Bicarbonatul de sodiu. Daca te speli pe dinti cu o solutie formata din apa si bicarbonat, dintii vor deveni mai albi. Nu trebuie sa folosesti o astfel de solutie mai des de o data pe saptamana si nici sa periezi mai bine de doua minute. Dupa periaj, trebuie sa clatesti foarte bine gura.

Girl, Woman, Smile, Women, Fashion, Elegant, Face

2. Carbunele activ. Poti gasi numeroase paste de dinti cu carbune activ, care promit albirea dintilor. De asemenea, in farmacii poti gasi carbune activ sub forma de capsuls sau de tablete, cu ajutorul caruia poti sa iti periezi dintii. Daca ii periezi cu carbune activ, o data pe saptamana, timp de 3-5 minute, dintii vor deveni mult mai albi.

3. Anumite alimente. Exista anumite alimente care duc la albirea dintilor. Acesta sunt merele, morcovii, telina, kiwi-ul sau cerealele integrale. Daca le consumi zilnic, acestea indeparteaza resturile alimentare si bacteriile care coloreaza dintii, ajutand la pastrarea cavitatii bucale cat mai sanatoasa.

4. Diverse kituri pentru albire. In farmacii poti gasi mai multe variante de masti dentare care au rol de albire. Tratamentele pot fi efectuate acasa, insa este bine sa citesti cu foarte mare atentie instructiunile de folosire. De asemenea, poti gasi creioane pentru albire, geluri destinate unei culori luminoase a dintilor sau benzi de albire.

Inainte de a apela la oricare dintre solutiile de mai sus, cel mai bine este sa apelezi la sfaturile medicului stomatolog. De cele mai multe ori, tratamentele profesionale cum ar fi cele cu laser sau cu lumina polarizanta sunt mult mai eficiente si rapide. Acestea insa, sunt foarte puternice si nu sunt recomandate persoanelor cu gingii sensibile, celor care au carii sau celor care au dinti din ceramica.

Inainte de a-ti albi dintii, este bine sa stii ca exista si riscuri, cum ar fi sensibilizarea smaltului, asadar, informarea este esentiala.

Lasă un răspuns