Stațiunea Costinești

Autor: Sevin Aivas

Stațiunea Costinești este de fapt o comună aflată la aproximativ 30 km de Orașul Constanța. Tot de comună aparține și vechea Tabără Costinești, care actualmente este stațiunea Costinești.

Până în 1940 Comuna Costinești s-a numit Buffelbrunnen, apoi a fost redenumită după numele lui Emil Costinescu, fost Ministru de Finanțe si proprietar de teren, purtând și astăzi numele de Costinești.

Cât despre atracțiile turistice, în nordul stațiunii poți vedea epava unei nave grecești pe nume E. Evangelia care a eșuat în anul 1968. Pe plaja se află si Obeliscul ridicat in anul 1970, care a devenit un punct de întâlnire pentru tinerii veniți în stațiune.

Viața de noapte în stațiunea Costinești, pe lângă terase, mici baruri și fast-food-uri, se învârte în jurul a două mari discoteci – Disco Tineretului și Disco Ring. Pe lângă aceste două discoteci mari mai există și alte localuri destinate recreerii.

În privința cazării, puteți alege dintre mai multe posibilități. Totul depinde de confortul pe care îl doriți. Puteți găsi cazare la proprietarii de case ce închiriază camere, dar vă puteți caza și la hotel sau pensiuni de lux. În aceasta privință aveți de unde alege, deoarece paleta de oferte este variată.

Comentarii

  1. […] la 31 km sud de Constanţa, staţiunea Costineşti face parte din comuna cu acelaşi nume, care mai include şi satul […]

Lasă un răspuns