Stațiunea Eforie-Nord

Autor: Sevin Aivas

Eforie-Nord este o localitate din Județul Constanța aflata la 14 km de orașul Constanța. Orașul inițial este Eforie dar Eforie-Sud este centrul administrativ, localizat în partea sudică a orașului, iar Eforie-Nord este localitatea dependentă.

Din cauză că se află in apropierea lacului Techirghiol, Eforie-Nord este și stațiune balneară, așa că turismul recreativ poate fi combinat cu cel de sănătate.

Stațiunea are o deschidere largă la mare prin plaja lungă de 3 km. Faleza se situează la o înălțime de 30m, până la 100m, în unele zone, față de nivelul plăjii.

În ceea ce privește cazarea, hotelurile, vilele, casele de odihnă, acestea sunt destul de multe încât sa poată primi în jur de 19.000 de turiști.

Baza de tratament din Eforie-Nord este deschisă pe toată durata anului. Aici se pot trata afecțiunile reumatismale inflamatorii și degenerative, bolile sistemului nervos periferic, afecțiunile dermatologice, afecțiuni respiratorii, rahitismul și altele.

În stațiune găsiți baze de agrement (terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activități nautice, etc), în timp ce farmecul ambientului local face ca stațiunea Eforie-Nord să fie locul perfect pentru un concediu liniștit.

Pentru a ajunge în Eforie-Nord, sunt mai multe căi de transport. Se poate ajunge cu trenul, stațiunea având gara proprie, cu mașina pe autostrada cu ieșire la Agigea și continuare pe șoseaua Mangaliei, sau cu microbuze din gara Constanța.

Lasă un răspuns