Stațiunea Mamaia

Autor: Sevin Aivas

Mamaia este o stațiune situată în nordul Constanței pe o fâșie de pământ ce se întinde pe o distanță de 8 km și se află între Marea Neagră și limanul Siutghiol (Lacul Lăptos în limba turcă).

Venind în stațiunea Mamaia te poți simți bine în mai multe locații, cum ar fi: Satul de Vacanță, Parcul acvatic Aqua Magic și Telegondola.

În Satul de Vacanță vă puteți răsfăța cu mâncăruri tradiționale într-un număr mare de restaurante care sunt decorate în stil rustic dar și restaurante moderne cu bucătării internaționale.

Parcul acvatic Aqua Magic este cel mai mare parc de acest gen de pe litoralul Românesc care pe lângă multa distracție în apă, are la dispoziție și restaurante, baruri, fast-food-uri și magazine de suveniruri.

Telegondola, inaugurată pe 16 iulie 2004 este un teleferic modern ce parcurge distanța dintre Hotel Perla și Cazino (2.1 km). Distanța este parcursă în 7 minute, cu o viteză de 5 m/s, la o înălțime de 50 m.

În decursul ultimilor ani, stațiunea a suferit o schimbare majoră de aspect. Fiind modernizată a devenit recunoscută și pe plan internațional. În stațiunea Mamaia se pot găsi peste 60 de hoteluri de până la 5 stele, ele oferind peste 30.000 de locuri de cazare. Plaja a fost și ea la rândul ei îmbunătățită și extinsă cu câțiva zeci de metri.

Cât despre viața de noapte, cluburile au fost amplasate în nordul stațiunii, astfel creându-se în acel loc o mică ”Ibiza”.

Comentarii

  1. […] cazare la tarife convenabile, tratamentelor balneare disponibile aici, dar şi prin apropierea de celelalte staţiuni din sudul […]

Lasă un răspuns