Statiunile de pe litoralul romanesc care merita vizitate

In zilele noastre, cand conditiile de calatorie in afara tarii sunt tot mai complicate, probabil ca te gandesti ca cea mai buna idee este sa iti petreci vacanta de vara pe meleagurile noastre, intr-una dintre statiunile de la Marea Neagra.

Ei bine, aceasta idee nu este deloc rea! In statiunile si plajele autohtone poti avea parte de multa distractie si relaxare, dar si de peisaje frumoase, de viata de noapte vibranta si de fel si fel de activitati interesante. In plus, tarmul romanesc al Marii Negre a avut parte de multe imbunatatiri in ultimii ani, atat in ceea ce priveste infrastructura, cat si spatiile de cazare si posibilitatile de divertisment.

Iata care sunt, in opinia noastra, cele mai atractive statiuni de pe litoralul romanesc:

Mamaia

Mamaia este probabil cea mai cautata statiune de vara de la noi din tara, iar acest lucru este lesne de inteles. Cu o plaja intinsa si frumoasa, dotata cu toate facilitatile, cu parcuri acvatice ideale pentru prichindei, cu posibilitatea de a practica o sumedenie de sporturi nautice si cu o multime de restaurante si cluburi pentru toate gusturile, Mamaia a fost si va fi probabil pentru inca mult timp cea mai iubita statiune de pe litoralul romanesc.

In plus, se gaseste foarte aproape de cateva obiective turistice interesante, cum ar fi Insula Ovidiu.

Vama Veche

Chiar daca in Vama Veche s-au construit, in ultimii ani, fel si fel de pensiuni si hoteluri, statiunea si-a pastrat spiritul liber al “vamaiotilor” ce tin musai sa fie prezenti pe plaja sa in fiecare an. Este considerata a fi statiunea artistilor, a nonconformistilor, a iubitorilor de muzica buna si a oamenilor lispiti de prejudecati.

Iar daca esti norocos, poti avea parte chiar si de vizita delfinilor in Vama, acestia fiind des observati aproape de plaja.

flock of white seagulls flying over the large body of water
Photo by Asad Photo on Pexels.com

Eforie Nord

A doua statiune ca marime de pe tarmul romanesc al Marii Negre, Eforie Nord este o alta destinatie ce promite o vacanta reusita tuturor vizitatorilor sai, fiind considerata a fi statiunea preferata a celor care vin la mare alaturi de familie.

Eforie Nord are o plaja frumoasa, destul de generoasa, o faleza grozava, dar si cateva baze de tratament balnear. Asadar, iti ofera posibilitatea de a petrece un sejur in care sa te refaci atat psihic, cat si fizic si spiritual.

Lasă un răspuns