Top 5 atractii turistice in Focsani

Resedinta judetului Vrancea, Focsani este o destinatie ce nu prezinta mare interes in randul pasionatilor de calatorii. Cu toate acestea, este un oras cu multa istorie in spate.

Poreclit “Orasul de pe Milcov”, in acest loc, Stefan cel Mare avea sa stabileasca granita intre Moldova si Tara Romaneasca in anul 1492. Cu toate ca, in mod oficial, apare ca fiind atestata abia din secolul al XVI-lea, pe cand Alexandru Voda era domnitorul Tarii Romanesti, descoperirile arheologice arata ca asezarea este locuita inca din epoca neolitica.

In ziua de azi, Focsani este unul dintre cele mai importante orase din regiunea Muntenia si isi propune sa fie cat mai atractiv din punct de vedere turistic, mai ales ca adaposteste cateva obiective turistice demne de interes.

Iata 5 atractii pe care ar trebui sa le bifezi daca ajungi sa vizitezi Focsaniul:

1. Piata Unirii

Este locul de petrecere a timpului liber preferat al localnicilor si, totodata, principalul loc in care sa opresti daca ajungi in acest oras ca vizitator. Piata Unirii gazduieste o serie de obiective turistice importante, inclusiv Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, Palatul Administrativ, Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Gradina Publica si Obeliscul Unirii.

2. Muzeul de Istorie si Arheologie

Dupa cum am spus in randurile de mai sus, Focsani este un oras cu un trecut istoric foarte bogat. Din acest motiv, aici vei gasi cateva muzee extrem de interesante, unul dintre ele fiind Muzeul de Istorie si Arheologie. Inaugurat in anul 1950, muzeul prezinta o expozitie formata din diferite obiecte ce provin din mai multe ere, inclusiv din Paleolitic, Neolitic, Epoca Bronzului, Epoca Fierului, Epoca Medievala, etc. De asemenea, in muzeu vei putea admira diverse lucruri ce au apartinut candva catorva personalitati romane, cum ar fi Duliu Zamfirescu, Ion Mincu si Alexandru Ioan Cuza.

3. Teatrul “Maior Gheorghe Pastia”

Este unul dintre cele mai importante teatre de la noi din tara, fiind deschis publicului larg din anul 1913. Acesta impresioneaza atat prin arhitectura sa ale carei caracteristici amintesc de teatrele din Berlin si Odessa, in special cele prezente in cupola interioara, dar si printr-o acustica excelenta, motiv pentru care este de multe ori utilizat pentru gazduirea celor mai mari spectacole muzicale din oras.

4. Muzeul Satului

In imediata apropiere a orasului vei putea vizita un alt obiectiv turistic interesant, Muzeul Satului. Acesta se gaseste, mai exact, in localitatea Crangul Petresti si prezinta arhitectura si tehnica populara vranceana. Muzeul dateaza din anul 1977 si se prezinta practic sub forma unui adevarat sat din Vrancea, insumand in jur de 70 de casute autentice si mai bine de 6000 de obiecte traditionale care, candva, aveau sa fie folosite de catre vrancenii tarani.

Ce are unic Vrancea. Mausoleele de la Mărăşeşti, Mărăşti, Soveja şi Focşani,  "altare" ale poporului român

5. Mausoleul Eroilor Focsani

Construit intre anii 1916 si 1919, Mausoleul Eroilor din Focsani a fost construit in cinstea eroilor neamului cazuti pentru patrie.

Monumentul a fost construit de arhitectul S. Balosin intr-un stil bizantin, remarcandu-se prin linii curbe si arcade bine reliefate ce amintesc de o parte din istoria neamului.

Lasă un răspuns