Top 5 atractii turistice in judetul Dolj

Aflat in sudul tarii noastre, chiar la granita cu Bulgaria, judetul Dolj este nu numai cea mai roditoare zona din Campia Olteniei, dar si unul dintre cele mai bogate judete din punct de vedere istoric si cultural. Adesea alegem sa vizitam alte parti ale lumii, dand uitare frumoasele locuri de pe plaiurile mioritice.

Iata 5 atractii turistice pe care ar trebui sa le vizitezi in judetul Dolj, inima Olteniei:

1. Parcul Nicolae Romanescu

Putini stiu ca in Romania se gaseste cel mai mare parc natural din estul Europei, acesta fiind Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, resedinta judetului Dolj. Parcul a fost inaugurat in anul 1903 chiar in prezenta Regelui Carol I si acopera o suprafata de circa 90 de hectare, incluzand zone impadurite, zone de alei, zone verzi si un lac. Printre cele mai de seama obiective turistice din parc se numara Casa Bibescu, Podul Suspendat, Gradina Zoologica, Hipodromul, Velodromul, Castelul Medieval, teatrul de vara si monumentul Romanescu.

2. Muzeul de Arta Craiova

Realizat dupa planurile unui arhitect francez, muzeul a fost inaugurat in anul 1909 de catre fiii lui Constantin Mihail, Nicolae si Jean. In cele doua incaperi ale muzeului, vizitatorii au ocazia de a admira operele sculptorului Constantin Brancusi, cum ar fi “Sarutul”, “Vitellius”, “Orgoliul” sau “Domnisoara Pogany”.

3. Gradina Botanica

O alta atractie turistica ce nu trebuie ratata intr-o excursie in Craiova este Gradina Botanica, aceasta trecand recent prin reabilitari masive. Gradina a fost conceputa de Eduard Redont, un peisagist francez, la inceputul secolului al XX-lea si este considerata a patra gradina botanica universitara din tara, dupa cele din capitala, Cluj si Iasi, intinzandu-se pe o suprafata de 17 hectare.

4. Casa memoriala Amza Pellea

Unul dintre cei mai mari actori romani ai tuturor timpurilor, Amza Pellea, s-a nascut in oraselul doljean Bailesti, pe data de 7 aprilie 1931. Dupa trecerea sa in nefiinta, Oana Pellea, fiica actorului si mai multi localnici au infiintat o casa memoriala in orasul natal al lui Amza. Aceasta include doua incaperi cu fotografii, documente, articole vestimentare, celebra papornita si alte obiecte ce i-au apartinut marelui actor.

5. Palatul Marincu

Situat in oraselul-port Calafat, superbul palat Marincu realizat in stilurile baroc si roccoco adaposteste in prezent Muzeul de Arta si Etnografie Calafat. Colectia de arta a muzeului este impresionanta, incluzand opere realizate de Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Ion Irimescu, Nicu Enea, Henri Catargi, George Demetrescu Mirea, etc.

Lasă un răspuns