Top 5 drumuri frumoase din Romania

E greu sa vizitezi Romania. Trebuie sa te inarmezi cu o masina buna si cu multa rabdare. Dar totul merita osteneala atunci cand vezi minunatele peisaje ce inconjoara aceasta tara. Avem portiuni de drumuri foarte proaste dar avem si drumuri extrem de frumoase si bine ingrijite. Suna ciudat, insa este adevarat.

Cele mai frumoase drumuri din Romania

Acest top 5 ale celor mai frumoase drumuri din Romania reprezinta nu doar cai de acces ci si locurile unde poti trai cele mai nebune aventuri si poti descoperi peisaje unice in lume.

1. Transfagarasan – precum te-ai fi asteptat, Transfagarasanul este cel mai popular drum al Romaniei. De ce? In primul rand pentru ca ofera niste privelisti spectaculoase, este al doilea ca altitudine in randul soselelor alpine din Romania si este presarat cu poduri, serpentine, tunele, viaducte si foarte multe obiective turistice (Lacul Capra, Balea, Vidraru). Acest drum magic poate fi regasit pe DN7C, intre Sibiu si Brasov.

Transfagarasan
Sursa foto: ghiduri-turistice.info

2. Pasul Turnu Roşu – un alt drum deosebit situat la o altitudine de doar 352 de metri. Acesta face conexiunea dintre Valcea si Sibiu, strabatand Valea Oltului. Totodata, daca vreti sa calatoriti dinspre Bucuresti spre majoritatea oraselor din vestul si nordul Romaniei aceasta este calea. In apropierea Pasului Turnu Rosu puteti vizita Castrul Roman Arutela, Manastirea Cozia si Manastirea Turnul.

Sursa foto: panoramio.com
Sursa foto: panoramio.com

3. Cheile Bicazului – acest drum se regaseste pe DN12C si este un drum extrem de periculos datorita pozitionarii dificile ce deschide prapastia in locuri diferite ale drumului. Acest drum conecteaza Transilvania cu Moldova si duce vizitatorii la unul din cele mai frumoase lacuri (Lacul Rosu) care s-a format datorita unei alunecari de teren pe parcursul secolului al-XIX-lea.

Cheile-Bicazului
Sursa foto: ilief.wordpress.com

4. Transalpina -este cea mai inalta sosea din Romania (2145 m- Pasul Urdele). Fiind inaugurata oficial in perioada interbelica, Transalpina a devenit utilizabila abia in 2009. Aceasta sosea trece prin muntii Parang si este deseori denumita Drumul Regelui. Peisajele sunt unice insa versantii nu sunt consolidati iar parapetii lipsesc pe diverse portiuni de drum. Asadar, o atentie sporita este necesara atunci cand strabateti acest drum. Transalpina face legatura dintre Sebes si Novaci.

Sursa foto: romania-redescoperita.ro
Sursa foto: romania-redescoperita.ro

5. Pasul Tihuta – acest drum leaga Vatra Dornei de Bistrita. Iar cei care il strabat vor avea ocazia sa intalneasca si sa viziteze statiunea Piatra Fantanele (situata la 1200m) si Complexul Dracula. Cuvintele sunt de prisos in fata unei astfel de frumuseti!

Pasul Tihuta
Sursa foto: 2rism.ro

Daca vreti cea mai frumoasa vacanta in Romania nu ezitati sa folositi unul din aceset 5 drumuri. Va vor vraji cu siguranta!

Lasă un răspuns