Turist in Craiova. Ce poti vizita in inima Olteniei

Desi ascunde o sumedenie de locuri si lucruri fascinante, Craiova a ramas un oras mult prea putin turistic decat merita. De unele obiective turistice din Banie probabil ca ai auzit, de altele posibil sa nu, insa te asiguram ca cele mai multe dintre ele merita toata atentia si trebuie vizitate macar o data in viata.

Iata o scurta lista cu principalele atractii turistice din inima Olteniei, sperand sa te inspire sa le vizitezi intr-un weekend din viitor:

Parcul Romanescu. Cea mai frumoasa oaza de relaxare din oras si, totodata, una dintre cele mai incantatoare din intreaga tara, Parcul Romanescu , denumit de catre localnici Parcul Bibescu, are o poveste tare interesanta in spate. Acesta a aparut ca proiect pentru un concurs european de peisagistica ce a avut loc la Paris in anul 1900. Realizat de arhitectul francez E. Redont, proiectul a fost premiat cu medalia de aur. Parcul a fost inaugurat trei ani mai tarziu in cadrul unui eveniment fastuos la care au fost prezenti chiar si Regele Carol I, premierul Dimitrie Sturdza si prefectul de Dolj, Julian C. Vrabiescu.

Gradina Botanica. A patra ca marime din tara, Gradina Botanica din Craiova a fost infiintata in anul 1952, la ideea profesorului universitar Alexandru Buia, cu scopul de a servi ca baza de studiu pentru studentii facultatilor de horticultura si agronomie. Gradina ocupa o suprafata de 17 hectare si gazduieste circa 3000 de exemplare de foioase si conifere, peste 900 de exemplare de plante exotice in sere si un rosariu spectaculos, intins pe o suprafata de 2000 de metri patrati, in care se gasesc mai bine de 250 de soiuri de trandafiri.

Muzeul de Arta. Muzeul impresioneaza, inainte de toate, prin arhitectura cladirii in care se gaseste, fosta proprietate a lui Constantin Mihail, un om foarte bogat ce a trait in jurul anilor 1900. Cladirea a fost proiectata de arhitectul francez Paul Gottereau, cunoscut pentru faptul ca a realizat si proiectele palatelor CEC din Bucuresti si Marincu din Calafat. Apoi, muzeul impresioneaza prin colectia de picturi semnata de Teodor Aman, dar si prin frumusetea incaperii in care se gasesc cateva opere create de marele sculptor roman Constantin Brancusi.

Centrul Istoric. Daca nu stiai, Craiova are un centru istoric foarte cochet, aproape la fel de atractiv precum cel din Bucuresti. Aici vei vedea Palatul Primariei, cunoscut pentru faptul ca a fost proiectat de arhitectul Petre Antonescu, cel care a realizat si Arcul de Triumf din capitala. Tot in Centrul Vechi vei gasi o sumedenie de pub-uri si restaurante interesante, numai bune de incercat atunci cand obosesti sa tot explorezi atractiile turistice ale Baniei.

Lasă un răspuns