Un nou documentar despre Romania

Poate unii din voi isi amintesc de seria de documentare Wild Carpathia produse de catre Charlie Ottley. El a reusit sa faca acest documentar in serie cu ajutorul resurselor proprii, a unor donatii si cu sprijin din partea guvernului. Scopul sau este sa ii faca pe romani sa vada ce tara frumoasa au, insa sa ii ajute si pe turisti sa inteleaga ca Romania nu este doar o alta tara oarecare ci are foarte multe lucruri interesante si unice de oferit.

Seria de documentare a fost realizata in colaborare cu Travel Channel, a fost difuzata in peste 120 de tari si tradusa in aproximativ 20 de limbi. Fiecare episod surprinde aspecte istorice din viata dacilor, traditii medievale precum si fauna superba a Romaniei. Este o placere sa vezi cum ursii, cerbii sau lupii se bucura de viata minunata in muntii Romaniei.

Sursa foto: youtube.com
Sursa foto: youtube.com

De fapt, salbaticia si viata verde ce inca se pastreaza in unele zone ale Romaniei sunt lucrurile ce  l-au atras cel mai mult pe Charlie Ottley. Acesta a declarat la Ora de Știri: „m-am indragostit de aceasta tara, de animalele sălbatice si de oamenii ei. Oamenii nu inteleg cu adevarat ce loc minunat este Romania. Vreau sa aratam lumii ce peisaje minunate are România, ce tara minunata aveti.”

In cel de-al treila episod apare si Printul Charles care a manifestat un interes deosebit pentru Romania dupa ce a descoperit ca este descendent din domnitorul roman Vlad Tepes. El a achizitionat doua proprietati in Covasna, una in Brasov si una in Sibiu.

Cel de-al patrulea episod al seriei se va numi White Carpathia si va cuprinde aspectele ale Romaniei in sezonul rece. Cei care vor sa sprijine acest documentar o pot face pe siteul wildcarpathia.tv si pentru asta pot fi rasplatiti cu surprize (vor primi premi sau vor putea participa la o zi de filmare).

Lasă un răspuns