Una Calda, Alta Foarte Rece

Asa iarna, se comporta cu noi de ceva ani incoace. Ne ameteste cu temperaturi nefiresti pentru lunile ce o compun. Prima parte pare o toamna tarzie, blanda si ingaduitoare si dupa ce ne lasa ceva vreme, asa pana ne obisnuim cu soare si temperaturi placute brusc, ne aduce aminte ce anotimp este de fapt.

cod-rosu-ninsoare

Temperaturile scad, zapada vine iar de la meteo ne bombardeaza cu coduri: GALBEN, PORTOCALIU, ROSU. Asa se intampla si anul acesta, culmea ca temperaturile din prima parte a iernii nu numai ca ne-au ametit pe noi oamenii de rand, pe cei care ne conduc i-a relaxat de-a dreptul, caci cu gandul deja la Ibiza au cheltuit banii de motorina necesari utilajelor de deszapezire( performante ce-i drept in valoare de milioane de euro), pe alte urgente ale societatii si uite ca iar i-a luat iarna pe nepragatite.

Avem iar drumuri blocate, oamenii din COMANDAMENTELE DE IARNA vizioneaza inca actele de vitejie ale lui Rambo partea 7 si nu au timp sa coordoneze activitatile din propria primarie sau sa supravegheze ca oamenii lor, in loc sa deszapezeasca trotuarele sa se poata circula, ei se ocupa de squar-ul dintre benzi, unde, cate 4 ca „fetele” dau zapada pentru cine? nici eu nu stiu, poate Dumnezeu stie!

Primarii apar la tv cu diferite texte si promisiuni, dau ordine in direct catre Comandamentele de Iarna si ne promit ca o sa circulam in cele mai bune conditii, dar cu toate astea ambulantele nu ajung la bolnavi, femeile nasc acasa, asistate de moase comunale, oamenii merg zeci de km pe jos de la serviciu acasa.

Nu vreau sa spun ca totul este floare la ureche si, mai mult de atat, stiu ca pentru cei care sunt in strada si participa la actiunile de deszapezire activ, este foarte greu, acei oameni indura frigul, numai ca noi, ceilalti, sa avem cai de acces, insa rusinea planeaza asupra celor care ii conduc din jilt, de la cafea si caldura fara sa le pese ca dotarea cu care trimit acei oameni in strada este precara si dupa vremea bunicilor nostri.

Asa se vad taxele pe care le platim la stat, prin respectul aratat de cei care ne conduc, nu avem freze in dotare care sa aiba cu adevarat efect la degajarea drumurilor, trimitem armata si oamenii cu lopeti care sa devina eroi fara voie. Banii de motorina se investesc in campanii electorale si in campanii de dezinformare publica, sa nu mai spun comisioane(spagi) si alte plati.

Pe langa aceste neajunsuri cotidiene deja, nici noi oamenii de rand nu ne mai respectam unii pe altii, la semafor, daca altuia i se opreste masina din diverse motive, in loc sa il ajutam preferam sa il claxonam si sa ii adresam cuvinte care sa-i reaminteasca arborele genealogic, numai pentru ca nesansa l-a pus in calea noastra.

Rusine celor care ne conduc, rusine noua ca nu ne respectam semenii, rusine IERNII ca iar a trebuit sa vina asa peste noi si sa ne scoata iar toate gunoaiele la iveala, servindu-ne Una calda si Alta foarte rece!

Lasă un răspuns