Unde se respira cel mai curat aer din Romania?

Poluarea este un soi de monstru teribil de care fug toti. Din pacate, tot oamenii sunt cei care incurajeaza poluarea si ignora avertismentele celor care pun mai mult accent pe protejarea ecosistemului. Drept dovada, din ce in ce mai multe persoane cauta locul potrivit unde ar putea sa scape de efectele poluarii si ar putea sa respire un aer curat care sa le redea energia si pofta de viata.

Tu stii care sunt locurile din Romania unde poti respira cel mai curat aer? Daca nu, citeste mai jos.

1. Baile Tusnad – aceasta statiune se regaseste in judetul Harghita la o altitudine de 650 de metri, fiind unul din cele mai mici orase din tara. Cu o populatie de peste 1,500, Baile Tusnad mai sunt cunoscute drept „Perla Ardealului” deoarece includ in componenta lacuri sarate si namol.

Sursa foto: amaryllistour.ro
Sursa foto: amaryllistour.ro

2. Solca – inca unul din cele mai mici orase ale Romaniei, Solca este un orasel din Suceava ce se lauda cu o fabrica de bere, o casa muzeu si o statiune balneoclimaterica. Parcul statiunii mai este cunoscut si sub numele de „Gradina de Vara” si are al doilea cel mai ozonat aer din Europa.

Sursa foto: pensiune-anamaria.ro
Sursa foto: pensiune-anamaria.ro

3. Cluj-Napoca – in urma unui clasament realizat de Asociatia Respire si revista We Demain, Cluj-Napoca este locul unde se respira cel mai curat aer din Europa. Probabil ca cei care au participat la festivalul Untold pot confirma acest lucru.

Sursa foto: untoldfestival.com
Sursa foto: untoldfestival.com

4. Salina Slanic – la doar 100 de kilometri de Bucuresti se gaseste salina Slanic, o statiune ce a devenit extrem de cunoscuta din 1853. Volumul mare de sare excavata a dus la formarea a unor incaperi trapezoidale unde temperatura ramane constant la 13 grade iar umiditatea la 60%.

Sursa foto: one.ro
Sursa foto: one.ro

5. Poiana Marului – se regaseste in zona Banatului, la 700 de metri altitudine. Calitatea aerului este deosebita datorita ozonului, ionizarii negative, puritatii si aerosolilor naturali. Iar cercetatorii francezi sustin ca aerul din aceasta zona este mult mai curat decat cel din zona Cascadei Niagara, astfel ca ionizarea aici este de 10 ori mai mare. Un nivel crescut al ionizarii ajuta sistemul respirator, regleaza sistemul endocrin si relaxeaza sistemul nervos.

Sursa foto: flickr.com
Sursa foto: flickr.com

Care e preferata voastra?

Lasă un răspuns