Vino in Romania! Ochiul Beiului te asteapta!

Romania este o tara deosebita cu multe locuri frumoase de vizitat. Este un mare pacat insa ca drumurile nu ne permit sa strabatem aceasta tara in lung si in lat asa cum ne-am dori.

Insa nu trebuie sa lasam acest lucru sa ne impiedice din a explora tara in care traim si pe care inca o iubim. Un defect major al Romaniei este faptul ca nu este promovata asa cum ar trebui. Daca turismul din Romania ar fi mai dezvoltat, toata lumea ar fi aflat despre lacul Ochiul Beiului.

Lacul Ochiul Beiului este un monument al naturii ce este protejat de autoritati. Cu toate acestea, turistii pot avea acces aici foarte usor deoarece lacul este plasat undeva aproape de Parcul National Cheile Nerei, intre Muntii Locvei si Muntii Aninei. Altitudinea sa este de 310 metri si are o adancime de 3,6 metri.

ochiul-beiului
Sursa foto: despreromania.com

Ceea ce face diferenta in cazul acestui lac este transparenta apei si culoarea unica, de un turcoaz minunat. Acest loc are magia sa aparte, astfel ca oamenii care trec pe aici se simt mai relaxati, mai odihniti si uita de problemele cotidiene, oglindindu-se in frumusetea acestei minunatii.

In alt element de inters este faptul ca apa lacului nu ingheata niciodata, mentinandu-se intre 4-8 grade C indiferent de anotimp. Datorita acestei caracteristici, pasarile migratoare si ratele salbatice raman aici in loc sa plece spre tarile calde.

Legende celebre despre lacul Ochiul Beiului

Exista numeroase legende legate de acest lac. Una din ele este legata de noaptea de Sanziene. Se spune ca ielele se aduna in aceasta noapte si vrajesc barbatii cu frumusetea lor. De cele mai multe ori frumusetea lor este ucigatoare, asa ca mare atentie domnilor!

Ochiul-beiului
Sursa foto: rbkbug.deviantart.com

O alta legenda la fel de frumoasa, insa trista, este legata de „modul de formare” a lacului. Acum cateva sute de ani, fiului unui domnitor puternic s-a indragostit de fiica unui pastor in timp ce era la vanatoare. Insa cum se intampla in orice legenda, beiul nu a fost de acord cu aceasta poveste de dragoste si a ordonat ca fata sa fie ucisa. Suferinta fiului s-a manifestat prin lacrimi amare varsate pentru fata pe care o iubea. Aceste lacrimi (de culoarea ochilor lui) au umplut lacul ce ii poarta numele. Cum situatia era fara speranta, fiul beiului s-a sinucis in acelasi loc.

Lacul Ochiul Beiului este cu siguranta un loc deosebit unde vei descoperi cele mai frumoase peisaje si un calm unic. Inspira-te din Romania!

Lasă un răspuns