Cele mai bune galerii de artă din Sibiu, capitala culturală a României

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Romania și totodată Capitala Culturii Europei in 2007, Sibiul îmbină aspectul medieval si viața culturală vibrantă. Acest mic oraș găzduiește unele dintre cele mai frumoase muzee ale României și expune colecții unice care promovează faima orașului. Sibiul este destinație culturală care trebuie să fie musai vizitată. Aici veți regăsi un mic ghid către cele mai bune galerii de artă și muzee din Sibiu.

Galeria de Artă Europeană, Muzeul Național Brukenthal

 Galeria de Artă Europeană este partea centrală a Muzeului Național Brukenthal, ce se întinde pe cele patru nivele ale Palatului, care găzduiește cele 12 expoziții permanente. Colecțiile sale variază de la arta gotică, cartografie și printuri până la domeniul artei medievale transilvănene sau secțiunea specială care cuprinde cele 23 de capodopere „recuperate din confiscarea din 1948 și furtul din 1968”. Galeria are spații dedicate școlilor de pictură germană și austriacă, prezentând aproximativ 500 de creații din secolele XV-XVII, dar prezintă și lucrările pictorilor olandezi cât și italieni.

Sibiu, România, Transilvania, Hermannstadt, Arhitectura

Galeria de artă din România

Galeria de artă românească a Muzeului Național Brukenthal este punctul de plecare perfect pentru o explorare culturală a celor mai renumiți pictori din România, care navighează de la începutul secolului al XVIII-lea până la mijlocul secolului al XX-lea într-o călătorie fără precedent în timp, cu influențe și tendințe stilistice. 200 de picturi fac parte din expoziția permanentă a galeriei care combină cele mai bune opere din arta națională românească și, în același timp, ceea ce este specific colecției Brukenthal: secția transilvăneană. Expoziția expune creațiile marilor artiști cum ar fi: Johann Martin Stock, Franz Neuhauser, Misu Popp, Carl Dörschlag sau Theodor Aman.

Muzeul de Artă Contemporană

Bucurându-se de o locație splendidă într-o clădire reprezentativă a orașului Sibiu, Galeria de Artă Contemporană se definește ca un spațiu vizionar în care artiștii contemporani pot prezenta și discuta în mod liber creațiile lor, rezultând consacrarea lor ca marcă a hărții conceptuale care descrie contemporanul românesc în domeniul artistic. Parte a Muzeului Național Brukenthal, galeria este de fapt una dintre principalele spații de artă contemporană din România, găzduind cea mai bună elită artistică contemporană a țării, inclusiv expoziții de artă stradală mai puțin convențională.

Muzeul în aer liber al civilizației populare tradiționale

Bucurându-se de o poziție uluitoare pe malul lacului Dumbrava, Muzeul de civilizație populară tradițională găzduiește cea mai mare colecție etnografică în aer liber din Europa. Cu o suprafață de 40 de hectare din totalul de 96, această expoziție permanentă prezintă o bogată colecție de case tradiționale, mori și biserici din lemn, toate reprezentative pentru patrimoniul arhitectural și etnografic al României. Afișarea impresionantă a culturii materiale este adusă la viață prin numeroase târguri și sărbători care recreează și conservă satul tradițional românesc.

Dacă intenționați să vizitați în viitorul apropiat Sibiul, amintiți-vă că vă aflați într-una dintre cele mai bune experiențe când vine vorba despre călătorii în  România, deoarece pentru un procent mare din oameni, acest mic oraș este cel mai frumos din țară.

Comentarii

  1. […] de Crăciun Sibiu, eveniment anual de neuitat, revine în 2023 cu noutăți și proiecții spectaculoase în Piața […]

Lasă un răspuns